lauantai 20. huhtikuuta 2019

Tiipiikausi ja kasvissosekeittoa


















Pääsiäisen sää on ollut ihan mahtava ja me intouduttiin laittamaan takaterassia jo hieman "kesäkuntoon". 


Viime kesän "heinät" vaatii talven jälkeen uusimista ja terassi vielä kunnon pesun, mutta kerkiäähän sitä vielä.. 


Koska nyt pääsiäisenä on edessä herkuttelua enemmän kun perus arkena, tein yhden kevyemmän ruuan, kasvissokeittoa johon laitoin porkkanaa, bataattia ja kesäkurpitsaa. 


Meillä syödään itseasiassa lähes joka viikko kasvissosekeittoa, tykätään siitä kumpikin ja se on myös helppo eväs töihin. 
Kasviksia vaihtamalla saa eri makuja niin ei kyllästy :). 


Käytän yleensä keitossa kolmea eri kasvista, kuten porkkanaa, bataattia, parsakaalia, kukkakaalia tai kesäkurpitsaa.
Joukkoon laitan vaihdellen sipulia, valkosipulia, kasvisliemikuution tai jauhetta, mustaa pippuria ja välillä koskenlaskijajuustoa.

Valmiin keiton päälle raejuustoa.

Keitto on super helppo ja nopea tehdä.

Kuorii vaan tarvittaessa vihannekset, pesee ja pilkkoo ne kattilan pohjalle.
Vettä lisään yleensä sen verran, että kasvikset just ja just peittyy.
Annan kiehua niin, että kasvikset ovat ihan pehmeitä, maustan ja soseutan.
Jos laitan sulatejuustoa joukkoon, laitan se ihan viimetteeksi.

Tässä keitossa oli pussillinen porkkanaa, kolme pientä bataattia ja kaksi kesäkurpitsaa.

Hyvää ja helppoa!





Aika super ihanaa muuten kun pysty lähtemään kauppaan ilman takkia! 



Aurinkoista päivää! 


Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti