maanantai 15. toukokuuta 2017

Vadelma-valkosuklaajuustokakku äidille














Eilen vietettiin äitienpäivää ja omalle äidilleni tein tällä netistä bongatulla reseptillä kakun.

Kakku jonka mä näin oli koristeltu mansikoilla ja sekin oli todella kaunis yksinkertaisuudessaan.
Koristelussa on vain taivas rajana ja vaikka tekisi joka juhliin saman kakun niin eri koristeilla se on aina kuitenkin erinäköinen :).

Mä oon tehnyt todella paljon juustokakkuja ja ne on mulle aina helppoja ja varmoja. Tässä reseptissä oli yksi uusi ainesosa mitä mä en ollut koskaan aiemmin käyttänyt juustokakussa, vaahtoutuva vaniljakastike!

Tämä kakku osoittautui ihan napakympiksi!
Pitkästä aikaa perfektionistina olin kakkuun täysin tyytyväinen.
Koristelu onnistui mun mielestä täysin nappiin ja sopii täydellisesti kakun kanssa.
Toki ne mansikat oli myös todella nätit ;). Ja niissäkin on monta variaatiota miten niilläkin voi koristella :).

Tämä kakku ei ollut yhtään liian makea!
Se oli todella suussasulavan kevyt, moussemainen, toisen palan olisi voinut syödä heti perään :D.

Tästä tuli ehdottomasti uusi vakioresepti ja aionkin tästä kokeilla muitakin versioita, muutama jo mielessä ;).


Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
n.200 g digestivekeksejä
n.80 g voita


Marjatäyte: (sisempi)
200 g vadelmia
50 g mansikoita
4 rkl tomusokeria
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
125 g mascarponea
4 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä


Valkosuklaatäyte: (ulompi kerros)
100 g valkosuklaata
125 g mascarponea
2,5 dl vispikermaa
2 liivatetta
vajaa 2 rkl kuumaa vettä


VUOKA 19cm ja 23 cm
(toki voit tehdä kerrokset päällekkäinkin yhden 23cm vuuan kanssa)


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja laita 23cm vuoan reunat tarjoilulautaselle tai kakkualustalle mistä tarjoilet kakun.
Painele keksimurska pohjalle niin, niin että se ei osu vuuan reunaan. Jätä siis n. sentin verran tyhjää keksipohjan ja vuuan väliin.
Laita jääkaappiin odottamaan kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet (4) likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat sauvasekoittimella ja lisää tomusokeri ja sekoita vielä sekoittimella.
Vatkaa vaniljakastike kunnolla "paksuksi"vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet siihen. Laita liivateseos marjaseoksen mukaan ja sekoita vielä kerran sekoittimella. Lisää joukkoon notkistettu mascarpone ja kääntele lopuksi vaniljavaahto sekaan. Kun kaikki ovat sekaisin laita keksipohjan päälle pienempi, 19cm vuoka ja kaada marjaseos tähän vuokaan.
Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi jonka jälkeen voit jatkaa kakun tekoa.

Kun kakku on hyytynyt, irrota 19cm vuoka ja jätä 23cm vuoka paikoilleen.
Valmista valkosuklaatäyte.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita se sulaneen suklaan joukkoon. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet kuumaan veteen ja sekoita liivateseos suklaa-juustoseokseen.
Kääntele  lopuksi  kermavaahto sekaan.
Kun kaikki ovat sekaisin laita lusikalla ensin reunoille pohjalle asti ja lopuksi päälle mitä täytteestä jää.
Anna jähmettyä vähintään muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Koristele ennen tarjoilua mieleisilläsi koristeilla.

Mä käytin koristelussa neilikoita jonka varren olin päällystänyt foliolla, marenkeja, karkkeja, vadelmia, pieniä kakunkoristeita ja itse tehtyjä sokerimassaperhosia.


Oma ohjeeni eroaa hieman tekotavalta alkuperäiseen reseptiin, mutta näin mä sen tein/teen.

Ja tosiaan meinaan tästä varioida uusia reseptejä, tää vaahtoutuva vaniljakastike oli todella hyvä juttu tässä. Taas oppi jotain uutta ;).



Ihanaa alkavaa viikkoa!

<3



Tiinamaria
(FB, IG)



12 kommenttia:

  1. Miksi keksipohja jätetään sentin päähän reunasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä ole pakko jättää :). Voihan kakun perinteiselläkin tapaa tehdä. Musta se vaan on kiva tuommoisena kun ei yhtään tiedä mitä sisällä odottaa ennen leikkausta :). Ihan yhtälailla täytteetkin voi laittaa päällekkäin, mutta juju onkin salaisessa sisustassa tällä tavalla tehtynä :)

      Poista
  2. Tein rippijuhliin viikonloppuna. Todella hyvä ja helppo tälläiselle poropeukalollekin tehdä! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa :). Eikö vaan, helppo tehdä ja niin näyttävä lopputulos. Kokeilen ehkä seuraavalla kerralla laittaa hieman sitruunaa uloimpaan kerrokseen. Jos se antaisi pienen raikkauden vielä mukaan :)

      Poista
  3. Tein eilen tätä ja kovat kehut tuli! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis :) Kuinkahan moni tästä syö? Se ei ilmennyt ohjeesta niin nyt pohdin riittääkö tuleville synttäreille vai ei...Vai pitääkö tehdä 2 kakkua, vieraita tulossa 15-20.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk :), mitähän mä uskaltaisin sanoa. Mietin itse monesti ihan samaa kun leivon. Kyllä tosta varmaan just sen 15 ehkä söisi, mutta kahdellekymmenelle en kyllä tiedä riittääkö. Meinaan kokeilla samaa reseptiä niin, että laitan uloimpaan valkoiseen täytteeseen lorauksen sitruunaa raikastamaan sitä :).

      Poista
  5. Oi kuinka kaunis! Kuinka hyvin nuo marengit ja pienet sokerihelmet kestivät koristeena? Olen kuullut, että liivatetta sisältävä kakku sulattaa ne ja pohdin uskallanko itse niitä koristelussa käyttää (joudun koristelemaan kakun useampi tunti ennen juhlaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelen, että jouduit odottamaan vastausta muutaman päivän - huomasin tämän vasta nyt :/. Kyllä nuo muutaman tunnin kestää ennen tarjoilua. Mutta seuraavaan päivään kyllä leviävät mikäli kakkua jää.

      Poista
  6. Sopiiko nuo määrät, jos teen 20cm ja 24 cm vuokaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, valitettavasti ihan varmaksi en osaa sanoa koska itse tässä olen käyttänyt 19 ja 23cm vuokaa. Lähinnä mietin ettei tuo vaaleanpunainen kerros jää näkyviin. Pienempiin vuokiin varmasti onnistuu. Isompiin ei selviä kun kokeilemalla!

      Poista