maanantai 28. elokuuta 2023

Ristiäiset

 


Meidän pieni prinsessa sai eilen kasteessa nimen,

Leona Ellen Sofia <3.


Leona oli Samun toive ja täysin sattuma että se tulee Leijonasta.

Kun Leona oli vielä masussa, kutsuimme häntä Jellonaksi tai leijonanpoikaseksi joka tuli lasketun ajan horoskooppimerkistä.

Tosin hänestä ei leijonaa tullut vaan rapu kun päätti syntyä 5,5 viikkoa etuajassa :).


Minä toivoin tytölle nimeksi  Ellen Sofia, joka on taas edesmenneen isoisomummoni nimi.


Yhteisymmärryksessä kuitenkin hän sai isänsä toivoman etunimen ja äitinsä toivomat toiset nimet. Ja näin hänestä tuli Leona Ellen Sofia.

Ja hän näyttää kyllä suurine silmineen ja pitkine ripsineen, nöpö nenineen, pulleine huulineen ja tummine pitkine hiuksineen (tällä hetkellä 6cm) ihan Leonalta <3.Ristiäiset meillä vietettiin Viikin kirkossa joka on todella kaunis, vaalea kirkko. Myös kahvitus oli kirkon tiloissa kasteen jälkeen.


Juhlat vietettiin ns. lähipiirin kanssa.
Vieraita meillä oli 30, ainoastaan siskoni Taijan perhe Ruotsista ei päässyt mukaan juhlimaan.


Kuvat vieraista säästin perhealbumiin, mutta yhdessä kuvassa ovat vanhempani meidän kanssa.


Juhlat sujuivat hyvin, Leona nukkui kummitätinsä sylissä koko kasteen ajan ja vierailta tuli paljon kiitosta lämminhenkisistä ja ihanista juhlista.Vettä satoi eilen ihan älyttömän paljon ja me oltiin aivan läpimärkinä ennen juhlia kun kannettiin tavaroita ensin kotoota autoon ja sitten autosta kirkolle. Mullakin oli ensin hiukset auki, sitten laitoin ne kirkolle päästyä ponnarille ja vielä ennen juhlien alkamista puolimärkinä nutturalle. Ripsiväriä oli enemmän poskilla kuin silmissä sateen takia, ja loput ripsivärit vetistelin vielä sitten kasteen aikana :D.


Mutta ihanat juhlat saatiin viettää läheisten kanssa ja Leona sai aivan ihania lahjoja. Kuvailen niitä vielä myöhemmin.


Vadelma-valkosuklaajuustokakut leivottiin Samun kanssa itse, mutta voileipäkakut tilattiin leipomosta.  


Vaaleanpunaisia Hortensioita meillä oli sekä tarjoilupöydässä, juhlasalin pöydissä, sekä kirkon tiloissa alttarilla. Niin ja kakussa :).

Häät, ristiäiset ja hautajaiset, Hortensiasta on tullut meidän perheen juhlien kukka <3.

Vaaleanpunainen kierrekynttilä juhlapöydässä oli Linnea siskon hautajaisista. En ole sitä kynttilää sen jälkeen polttanut ja se tuntui jotenkin tärkeältä saada se mukaan ristiäisiin.

Nyt vuorostaan meinataan viedä Leonan ristiäiskukista yksi Hortensia joku päivä Linnean haudalle <3.


Kastemekko jossa Leona kastettiin on sama mekko jossa minut on kastettu. Sen on ommellut edesmenneen mummoni sisko v.1973. Kaikkien mekossa kastettujen nimet ja vuosiluvut on ommeltu mekon taakse helmaan joko vaaleanpunaisella (tytöt) tai vaaleansinisellä (pojat) langalla.
Kastekulhoksi lainasin äidiltäni vanhaa "kristalli"kulhoa ja kasteliinaksi lainasin myös äidiltäni n.100v. vanhaa kaunista pientä liinaa.

Kukkamekko joka Leonalla oli päällä kasteen jälkeen on minun ostamani 21-22v. sitten silloiselta työpaikaltani. Muistan miten rakastuin tuolloin tuohon mekkoon ja päätin että ostan sen ja se tulee joku päivä tyttöni ristiäisiin.
Ja niin se tuli, "muutaman" vuoden se kaapissa odotti käyttöä ja nyt pakkaan sen Leonalle muistoksi.


Kaunis kiitos vielä pappi ystävälleni joka Leonan kastoi, kummeille, perheelleni sekä vieraille ikimuistoisesta päivästä <3.


Tiina

Facebook
Instagram3 kommenttia:

  1. Kaunis nimi ja juhla. Paljon onnea koko perheelle❣️Löysin blogisi sattumalta ja kovin on ollut teillä vastoinkäymisiä. Olen lukenut tekstejäsi ja hienoa että olet säilyttänyt positiivisen asenteen. Kaikkea hyvää jatkossa. Tv. mummi pohjanmaalta

    VastaaPoista
  2. Niin kauniit juhlat <3 Ihanaa että saitte tämän kaiken onnen vaikeiden vaiheiden jälkeen. Suloista vauva-aikaa koko perheelle! t. Mari

    VastaaPoista
  3. Niin Kaunis nimi kauniille tytöntyllerölle😻✨ ihanan näköset juhlat teillä ja tarjonta 👌

    VastaaPoista