sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kinuskikakku










Palataan vielä postauksen, kakun verran viime viikon lehtikuvauspäivään :).


En ollut leiponut pitkään aikaan kakkua, joten lehtikuvaukset oli hyvä syy leipoa näyttävä kakku.

Itse kuvausten jälkeen laitoin kakun neljään osaan ja yllätin sillä ystäviäni ja perhettä, sai muutkin maistaa tätä suussasulavaa herkkua!

Ajatus kakkuun lähti koristeista, meinaan popcorneista!

Ostin popparit jo muutamaa viikkoa ennen kuvauksia Lumoavasta kodista, ja silloin päätin, että niillä muuten koristelen kakun.
Näimpä aloin googletella popcorn-kakkuja, ja useamman löysin, mutta tällä Pullahiiren leivontanurkan reseptillä lopuksi kakun leivoin.

Muuten noudatin reseptiä, mutta koristelussa käytin näitä valmiita Salted caramel & Vanilla popcorneja.

Vuoka oli mulla 20cm, tai no kahdella samankokoisella vuualla tein nämä, mutta yhdelläkin pärjää kun vaan jaksaa kolme kertaa paistaa pohjan :).

Tekisin seuraavan kerran piemmällä, sanoisin, että joku 17-18cm vuoka olisi aika täydellinen. Kakkuun saisi vielä vähän enemmän korkeutta niinkuin Pullahiiren kuvissa oli.

Jotain ehkä meni mulla pieleen kinuskin kanssa, heh. Se oli aluksi kakun päälle kun sen valutin todella jämäkkää, mutta yön aikana oli valunut pitkin kakkulautasta, no ei se mua kyllä haitannut :).
En myöskään aivan taiseksi leikannut kakkupohjia, olisi tulleet turhan mataliksi tällä 20cm pohjalla jos olisi pitänyt olla aivan tasaiset. Kakun sivuista näkee, että pyöristyy reunat päällysteen alla, mutta ei se makua haitannut ;).

Alkuperäisessä reseptissä sanotaan kakun olevan n. 12 henkilölle, mä sanoisin, että ainakin sille riittää, enemmänkin tästä mun tekemästä söi :).



Kinuskikakku


Pohja:
7 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
200g voita
2 dl kermaa
3 kananmunaa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä


Kinuski:
4 dl vispikermaa
2 dl (n.200 g) fariinisokeria
2 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia


Täyte ja kuorrute:
300 g voita
2 1/2 dl kinuskia (ohje yllä)
1 1/2 dl vispikermaa


Koristeluun:
n. 1/2 l valmiita popcorneja
kinuskia (ohje yllä)



Sekoita kaikki pohjan kuivat aineet keskenään. Lämmitä kerma yhdessä voin kanssa niin, että voi sulaa kerman joukkoon. Sekoita kuivien aineiden joukkoon voi-kermaseos, kananmunat, ranskankerma sekä kermaviili. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa kolmeen voideltuun n. 16-20cm vuokaan.
Vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperin, reunoja ei tarvitse voidella-korppujauhottaa.
Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. Ota valmiit kakkupohjat pois uunista ja anna niiden jäähtyä.

Valmista kinuski kakkupohjien paistamisen aikana, kuorrutetta sekä koristelua varten. Mittaa pinnoitettuun kattilaan kaikki kinuskin ainekset. Kuumenna kinuskia niin, että se saavuttaa 108-110 asteen lämpötilan. Ota kinuski pois liedeltä ja kaada valmis kinuski kulhoon jäähtymään.

Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, niin valmista kuorrute ja täyte. Mittaa huoneenlämpöinen voi vatkauskulhoon ja vatkaa se notkeaksi. Lisää lähes huoneenlämpöinen kinuski joukkoon. Vatkaa hyvin sekaisin ja lisää lopuksi kylmä kerma joukkoon. Jos seoksen koostumus ei ole tasaista, lämmitä kinuskikreemiä pieni hetki mikrossa ja vatkaa uudestaan. Näin saat seoksesta kauniin tasaista.

Kasaa kakku leikkaamalla jokainen kakkupohja täysin tasaiseksi pinnalta.
Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta seuraava kakkupohjakerros ja levitä täytettä pohjan päälle. Nosta lopuksi vielä viimeinen kakkupohjakerros täytteen päälle. 
Levitä ohut kerros täytettä kakun päälle ja sivuille. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 30 minuutin ajaksi.

Levitä vielä kerros kinuskitäytettä kakun kuorrutteeksi ja silottele reunat haluamallasi tavalla. Nosta kakku vielä vähintään 10-15 minuutin ajaksi jääkaappiin. Ota kinuskista n. 3 ruokalusikallista erilleen ja lämmitä sitä mikrossa. Kaada kuuma kinuski valmiiden popcornien joukkoon ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä. Kaada kylmän kakun päälle huoneenlämpöistä kinuskia koristekerrokseksi ja anna sen valua hieman reunoilta yli.
Nosta lopuksi kinuskipopcornit kakun päälle ja halutessasi asettele niitä myös kakun sivuille.

Tarjoile kakku mahdollisimman huoneenlämpöisenä, jotta maut olisivat parhaimmillaan!


Alkuperäisen reseptin näet tästä.




Tiinamaria

Style by Tiinamaria Facebookissa ja nyt myös Instassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti