lauantai 28. elokuuta 2021

Omenahilloja & piirakkaa























Omenateatteri käynnissä mökillä!


Kaneli-omena hilloa, 

Vanilja-omena hilloa, 

Vanilja-omena marmeladia 


Sekä 


Vanilja-mascarpone omenapiirakkaa. 



Omanamarmeladi oli täysin vahinko jos näin voi sanoa. 

Mun oli tarkoitus tehdä resepti kaksinkertaisena, ja tajusin kun hilloa purkitin että laitoin muuten kaikkea muuta tuplamäärän paitsi itse omenaa. 

Eli sokeria nyt lähinnä tässä ensimmäisessä satsissa on ihan älyttömästi! 

Hupsista. 

Tekevälle sattuu :D. 


No kun se oli jäähtynyt ja lusikalla kokeilin sekä koostumusta, että maistoin makua, sehän oli ihan marmeladia.

Tuskin marmeladia oikeasti näin tehdään, mutta minäpä nyt vahingossa sitä tein :D.



Tämä resepti on vanha, millä olen vuosia omenahillot tehnyt. Ja tämä on kyllä ihan hitti sekä oman perheen keskuudessa, että vieraiden. Aina on reseptiä saanut jakaa jos tätä on vieraille tarjonnut :). 

Yhtenä syksynä mulla oli jotain eri omenoita ja silloin hillo oli eri makuinen. Eli toki omenalajike vaikuttaa myös makuun! 


Suurin työ on omenoiden kuorimisessa ja pieneksi pilkkomisessa. Muuten hillo valmistuu melko nopeasti. 



OMENAHILLO


1 kg omenoita kuorittuna ja pieneksi paloiteltuja paloja

1 dl vettä

1 vaniljatanko / kanelitankoja

500g hillosokeria



Eli tarvitset kilon putsattua omenaa! Ennen kuorimista ja putsausta määrä on huomattavan paljon enemmän.


Laita omenat, vesi ja vaniljatanko (tai kanelitangot) kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Muista sekoitella välillä!

Poista vaniljatanko. 

Mikäli pinnalle tuli vaahtoa, ota se lusikalla pois. 

Kaada hillo kuumiin lasipurkkeihin (itse käytän kiehuvan kuuman veden purkeissa ennen hillon laittamista) ja sulje kansi heti.

Jäähdytä ja laita sen jälkeen jääkaappiin. 


Itse tein kolme kertaa nyt tuon määrän tällä kertaa. 

Eli yhdestä satsista tulee kolme tuollaista lasipurkillista. 

Purkit olen aikoinaan ostanut Ikeasta.


Osan hilloista tein vaniljatangon kanssa ja osan kanelitankojen. Pussissa oli viisi kanelitankoa ja laitoin ne kaikki.


Hyvän omenasoseen ohjeeni löydät TÄÄLTÄ.



 Vanilja-Mascarpone omenapiirakka on Kinuskikissan ohje.

Sillä reseptillä olen leiponut vuosia ja aina onnistuu! 

Ulkonäkö piirakalla on ennen paistamista kauniimpi mitä uunista tulon jälkeen, mutta maku on taivaallinen. Todella helppo, nopea ja hyvä resepti. 


Kokeiltiin ensimmäistä kertaa paistaa piirakka grillissä ja Kamado Joe ei pettänyt tälläkään kertaa. 


Huomenna mun on tarkoitus tehdä vielä omenasipsejä :). 


Eli Omenateatteria vielä huomenna luvassa. 




Tiina



Facebook

Instagram






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti