torstai 20. lokakuuta 2016

Marjamoussekakku











Tämän kakun idean sain Koko Suomi leipoo -ohjelman jaksosta.

Alkuperäisessä reseptissä oli leivottu kakkupohja, mutta itse muutin reseptiä ja tein pohjan digestivestä. Muuten muistelen, että tein kakun ohjeen mukaan ainakin melkein :). (Tämän tekemisestä on jo pari vuotta joten en nyt ihan varmaksi muista ;) )


Pohja:
1/2 pkt. Digestive keksejä
100g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele kakkulautaselle. Huomaathan, että tarvitset korkean vuuan/reunat!!! Tavallinen irtopohjavuoka ei sovi tähän. Korkeus ei siinä riitä!!



Täyte 1:

3 dl vadelmia
1,5 dl mustaherukoita
5 liivatetta
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Murskaa marjat blenderissä ja siivilöi seos. Säästä sileä marjasose. Kuumenna pieni määrä sosetta kattilassa ja liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan marjasoseeseen sekaan ja sekoita. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri mukaan. Nostele varovasti kaavinta apuna käyttäen jäähtynyt marjasose vaahdotetun kerman joukkoon. Kaada tasaisesti pohjan päälle, tasoita pinta lastalla ja laita pakastimeen 20 minuutiksi. Tee sillä aikaa toinen täyte.


Täyte 2:

4 dl vispikermaa
150g valkosuklaata
125g maitorahkaa
1 rkl sitruunamehua
3 liivatetta
1/2 vaniljatangon siemenet
(1/2 raastettua vaniljatankoa )  TÄTÄ EN MUISTA LAITTANEENI ;) 
1dl vadelmia

Sulata suklaa ja jätä se jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaniljan siementen (ja raastetun vaniljatangon) kera vaahdoksi ja kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata liivatteet sitruunamehuun ja jäähdytä hetki. Sekoita nopeasti jäähtynyt suklaa rahkan kanssa. Lisää liivateliemi ohuena nauhana suklaa-rahkaseokseen koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Kääntele sitten kermavaahto varoen mukaan.

Ota kakku pakastimesta. Laita tuoreita vadelmia kakun reunoille ja kaada valkosuklaatäyte vuokaan niiden päälle. (ITSE LAITOIN MARJOJA KUVAN MUKAAN KESKELLE ;) )
Tasoita pinta lastalla ja laita uudelleen pakastimeen.

Valmista kiille.


Kiille:

2 dl vadelmia
1/2 dl mustaherukoita
1/2 dl punaherukoita
1 dl vettä
4 rkl sokeria
4 liivatetta

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Painele marjat siivilän läpi ja ota sose talteen. Lisää sekaan vesi. Ota osa soseesta kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Liuota puristetut liivatteet ja sekoita liivateseos lopun marjasoseen kanssa. Anna jäähtyä ja kaada sitten jähmettyneen täytteen päälle. Laita takaisin pakastimeen hetkeksi.

Annoin kakun siis olla hetken tässä välissä taas pakastimessa jonka jälkeen siirsin sen jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään asti. Koristelin vasta seuraavana päivänä myös!
Alkuperäisessä reseptissä ei puhuttu jähmettymisestä mitään, mutta näin olen aina hyydykekakkujen kanssa toiminut - antanut olla seuraavaan päivään jääkaapissa!

Koristelu:

Vadelmia-/ mustaherukkaa-/punaherukkaterttuja
Sitruunamelissan lehtiä
120 g valkosuklaata


Ei muuta kuin iloisia leipomishetkiä, kakku oli todella hyvä :).



Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti