tiistai 24. toukokuuta 2016

Syntisen hyvät pinaattipullat










Meillä on nyt jo jokusen kuukauden ajan syöty kerran viikossa (chili)pinaattipullia. Näihin ei vaan ole kyllästynyt :). Kokkaaminen ja uusien reseptien kokeilu on lähellä sydäntäni. 
Oon vähän semmoinen kokki, että kokeilen ja muuttelen reseptiä niin kauan kun on tarvis. Välillä ensimmäisellä kerralla onnistuu ihan nappiin omat kokeilut ja ne jääkin sitten pysyviksi resepteiksi. 
Näin kävi näille pinaattipullille :). Jauhelihaa muuttamalla saa pullista tehtyä erimakuisia vaikka muuten reseptin pitääkin samana. Mieheni lemppariksi onkin tullut broilerin jauhelihasta tehdyt :). Resepti on helppo ja nämä maistuu hyvälle myös seuraavana päivänä. Helppo yhdistää niin salaatin, riisin tai vaikka perunamuussin kanssa. Mikä kenelläkin on se lemppari lisuke!

Odotan toissa keväänä istuttamani chilin kasvamista innolla. Viime vuonna se teki satoa hurjat 5 chiliä :D ja ne oli aika pieniä. Tänä vuonna kukkia on ollut kuitenkin huomattava määrä ja itse chilitkin ovat isompia. Satoa odotellessa :).



Tässä minun reseptini:

400g broilerinjauhelihaa / naudanjauhelihaa
1 muna
150g pakastepinaattia
1tl suolaa
1dl mustaleimamurua / raastetta
1 punainen chili
4 valkosipulin kynttä

paistamiseen öljyä/voita

Tee näin: 
Sulata pinaatti ja painele siitä vedet pois siivilän läpi. Sekoita kulhossa jauheliha, pinaatti, muna, suola ja juusto. Poista chilistä siemenet ja pilko pieniksi. Pilko valkosipulin kynnet pieniki paloiksi. Kuullota pannulla öljyssä chilin ja valkosipulin palaset ja lisää ne muun taikinan joukkoon. Pyöritä taikinasta pyöreitä pullia ja paista voissa pannulla. Kääntele kun pullat on saaneet väriä. 

Naudanjauhelihasta saan lähes aina 20kpl, mutta broilerinjauhelista n.18kpl. Broilerinjauhelihasta tehty taikina on paljon löysempää, mutta pysyy kuitenkin hyvin koossa paistaessa.

Bon appetit :)


Tiinamaria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti