sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Kuulumisia
















Heippa :).


Viikonloppu hujahti nyt jotenkin ihan hurjan nopeasti. Toki viikonloppu sisälsi myös paljon eri juttuja, jonka takia se varmasti niin nopeasti nyt menikin. 

Eilen käytiin mm. vanhemmillani, sekä Jumbossa kaupassa. Tilasin KappAhlista aivan super kauniit (samanlaiset) mekot mulle ja Leonalle ja haettiin se paketti. Jännitin sopivatko ne meille, ja voi että miten ihanaa, sillä sopi kummallekkin. Nyt samistellaan sitten kesän "kaikki" juhlat ja ehkä vähän arkeakin samis mekoissa :).
Samalla ostettiin Leonalle pari muuta kesävaatetta, trikoot ja ihana raidallinen pusero. Nekin vaatteet olisin voinut ostaa myös omassa koossa jos vaan olisi ollut myös aikuisille. Itselleni todellakin tarvitsisin parit uudet vaatteet. Samoissa trikoissa ja t-paidoissa on tullut nyt mentyä liian pitkään (eli monta vuotta). Jotain raikasta ja värikästä kaipaisin omaan vaatekaappiini. Synnytyksen jälkeen kroppani ei ole vielä palautunut entisiin mittoihin vaikka kiloja mulla ei olekaan kun +3kg jäljellä. Silti peilikuva näyttää omaan silmään tyyliin "+20kg" kun jo ennestään pömpällä ollut vatsani on vielä enemmän sitä nykyään raskauden jälkeen. Eli en ole raskaana, vaikka vatsani varmaan siltä välillä näyttääkin ;).



Rakastan pukea tuota ihanaa ilopilleriä. Äitini totesi kun heillä käytiin ja oli Leonan lounas aika "että syöttäkää te kun hänellä on niin kaunis valkoinen mekko". Totesin äidille, että se on vaan mekko, saa mennä likaiseksi, ja sitten putsailen tahroja ja lähtee jos lähtee. 
Se periaate mulla Leonan vaatteiden kanssa on, että ne ovat vain vaatteita. Lapsen pitää saada olla lapsi ja sotkea! Jos haluan pukea hänet vaaleisiin vaatteisiin, "ollaan me sitten ulkona hiekkalaatikolla tai syödään porkkanasosetta", se on mun "häpeä" jos ne menee sotkuun eikä lähde puhtaaksi. "Mitäs puin hänet valkoiseen"!

Vaatteet ei saa rajoittaa lapsen elämää!!!


Eilen oli niin mahtava ilma, että itsellänikin oli kesämekko ja paljaat sääret ja Samulla shortsit ja t-paita. Oltiin pihalla keinumassa ja leikkimässä, sekä pesin parvekkeen ja hain parvekekalusteet varastosta. 
Sitruspuun ajattelin tänä vuonna parvekkeen pöydälle ostaa. 
Vielä odotan vähän että lämpenee lisää. Tänään oli huomattavan paljon viileämpi kuin eilen.


Tänään kävin 2h:n hieronnassa keskustassa. Sain vuosi sitten yllätysvauvakutsuilta kun vielä Leonaa odotin, ystäviltäni lahjakortin. 
Ensin 1,5h hieronta, jonka jälkeen 15min. purentalihasten hieronta, sekä lopuksi vielä 15min. päähieronta. Oli niiiin ihanaa ja rentouttavaa! Kiitos vielä ystävilleni tästä upeasta ja muhkeasta lahjakortista joka mahdollisti useamman käynnin ja rentoutumisen tälle mamalle <3. KIITOS <3.


Olen todella huono ottamaan aikaa itselleni ja tiedän että pitäisi useammin niin tehdä. Sitä ei vaan perhekeskeisenä ihmisenä jotenkin osaa :).





Multa on aina välillä kysytty miten sen tukilanka episodin kanssa kävi, joka kohdunkaulaani jäi synnytyksen jälkeen?

Mulla oli muutama viikko sitten lääkäri Naistenklinikalla jossa tarkistettiin tilanne ja mietittiin mitä sille voidaan tehdä? Onko mitään tehtävissä. No, on ja ei ole.
Vaihtoehdot ei kumpikaan ole hyvät, mutta valitsin mahdollisesti sen paremman vaihtoehdon. Eli päätin pitää langan sisuksissani. 
Toinen vaihtoehto olisi ollut hankala ja vaativa leikkaus joka olisi todennäköisesti lyhentänyt kohdunkaulaani ja tehnyt todennäköisesti enemmän hermovaurioita kohdunkaulaan. Toiselle lapsihaaveelle olisi saanut myös heittää hyvästit tämän leikkauksen jälkeen.

Kestän nämä aika-ajoin vierailevat hermokivut, kun varmuutta ei kuitenkaan edes ole, johtuvatko ne siitä jäljellä olevasta langasta vai siitä kun tukilanka ennen synnytystä oli leikannut kohdunkaulan "läpi". Leikkaus tosiaan ei välttämättä edes auttaisi ja hankaluuden vuoksi se tekisi vaan lisää vaurioita.
Leonan raskaudesta ei jäänyt muistoksi pelkästään sektioarpea vaan myös lanka kohdunkaulaani.


Toki jos tulen vielä raskaaksi joku päivä, mulle varmaan laitettaisiin taas se tukilanka, joka kyllä vähän kauhistuttaa. Mutta turha sitä etukäteen on miettiä. Se on sitten sen päivän murhe jos niin onnellisesti käy :). 
Kuitenkin toivomme että voisimme toisen biologisen lapsen vielä joku päivä saada. Leona on mullistanut meidän maailman täysin. Hän on niin ihana ja rakastamme tätä elämää tuon pienen tättähäärän kanssa. 

Olen valmis ottamaan sen riskin että raskaus ei olisi taaskaan helppo ja laittamaan itseni ns. likoon jos vaan meille toinen lapsi siunaantuisi <3.

Lapsiperhe-elämä on enemmän kuin vastannut meidän haaveita siitä. Välillä toki väsyttää ihan julmetun paljon :D, mutta tämä on ihan meidän juttu.




Vapusta hiiripallo vielä sinnitelee, mutta perhonen ja serpentiinit on korjattu pois.



Mitä sisustukseen tulee, haaveilen 1-2 vaaleansinisävyisestä sohvatyynynpäällisestä, sekä siitä sitruspuusta parvekkeelle :).
Vähiin on käynyt omat haaveet ;).


Tai no toki se isompi asunto on haaveena, mutta tuo asuntomarkkina näyttää junnaavan vaan paikoillaan, eikä mikään liiku, eikä uusia asuntoja tule myyntiin. Samat asunnot ollut varmaan kaksi vuotta myynnissä :(.

Välillä epätoivo iskee, mutta kyllähän me tässä pikku kaksiossa vielä mahdutaan olemaan :D.


Nyt lähden unille, hyvää yötä <3.






Tiina







Facebook
Instagram











 

keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Vappu

 




























Kylläpä meillä on ihana vappu takana <3.


Eilen vappuaattona käytiin ensin vanhemmillani munkki kahveilla ja hakemassa vappupallo (perhonen) kotiin minkä isäni oli meille ostanut.

Kotitekoiset munkit ovat kyllä ihan parhaita!


Vanhemmiltani suuntasimme ystäväni Annikan perheen luo mihin myös toinen ystävämme Susanna perheineen tuli.

Ollaan vietetty monta peräkkäistä vappua Annikan kotona ja taas on yksi ihana ja onnistunut vappu vietetty.

Tein viemisiksi Annikalle mukaan Halloumi-mansikka pastasalaatin ja pikku croisantteja. 

Kuuden aikuisen ja seitsemän lapsen kanssa taittui eilinen ihana ilta <3.


Tänä aamuna soviteltiin aamupuuron jälkeen Leonalle kevätkenkiä. Aivan mielettömän ihana ilma ollut tänään ja eilen! Keväthaalari käyttöön ja paksumpi haalari pois.

Tänään mentiin viettämään vappupäivää Karoliinan perheen luo. Pöytä oli taas herkkuja täynnä :). 
Leona pääsi ensimmäistä kertaa ulkona nurmikolle istumaan ja sekös se Leonaa jännitti. Suu meni mutruun ja nurmikko ei ollut yhtään hyvä juttu hänestä :). No, ehkä ens kerralla jo paremmilla tunnelmilla nurmikolle :).



Kaksi päivää meni ystävien ja perheen kanssa niin iloisissa tunnelmissa.


Huomenna työt taas kutsuu :).




Hyvää yötä <3.







Tiina





Facebook
Instagram




























lauantai 27. huhtikuuta 2024

Kuulumisia & Vappupallo

 































No niin, tässä tovi taas vierähti, että ehdin tänne kuulumisia kirjoittamaan.

Kuluneet viikot on pitänyt sisällään töitä, arkea, hurjan määrän synttäreitä, ja flunssaa.

Tänään oltiin kummipojan 10v. synttäreillä josta myös yksi kuvista oli. Aivan ihanat juhlat ja upeat tarjoilut
(kuva julkaistu kummipojan äidin luvalla).

Huhtikuussa on ollut myös äitini, isosiskoni, sekä hänen miehensä, pikku-T:n, sekä omat syntymäpäiväni. Pikku-T:n synttäreille ei päästy kun Samu ja Leona oli silloin kuumeessa-/flunssassa. Minä puolestaan olin viikko ennen heitä pari päivää myös kuumeessa.

Minä täytin 41v. ja yksinkertaisesti en jaksanut juhlistaa niitä mitenkään. Flunssa vei voimia ja tältä vuodelta jäi nyt synttärikahvit viettämättä.

Leona täytti myös 10kk viikko sitten. Vielä meillä kontataan, ryömitään ja pyöritään eteenpäin, mutta kovasti Leona nousee nyt kaikkialle ylös mihin vaan pääsee ja ottaa askelia. Kuten esim. sohvaa vasten hän nousee ja kävelee sohvasta kiinni pitäen.
Kahdeksan hammasta, neljä alhaalla ja neljä ylhäällä. Omaa ääntä osataan käyttää ja myös käytetään :D. Oma tahto on neidillä myös kova.
Pinnasängyn pohja piti myös laskea alas kun neiti alkoi nousemaan ylös. Ihana ilopilleri on hän <3.



Ostettiin eilen Leonalle vappupallo ja samalla koristelin hieman serpentiinillä kotia. Leona oli vanhempieni luona eilen sillä välin hoidossa, niin me saatiin käydä Samun kanssa rauhassa kaksisteen kaupassa ja syömässä. Meillä on maanantaina 17-vuotis päivä ja päätettiin mennä ensimmäistä kertaa 10kk:n kaksisteen syömään :). Olipa ihanaa <3. 

Vappuaattona mennään taas Annikan perheen luo, jossa ollaan oltu useampi Vappu putkeen :).


Hankittiin myös Leonalle passi ja varattiin Kesäkuulle matka Ruotsiin. Taijan tyttö, kummityttöni pääsee ylioppilaaksi ja mennään ylioppilasjuhliin heille. Vanhempani varasivat meille ison mökin Taijan kodin läheltä johon mennään yhdessä vanhempieni, sekä Teresan ja Pikku-T:n kanssa.

Ja siis Kesäkuuhan on ihan kohta. Mikä tuntuu sään puolesta kaukaiselta, mutta muuten ajatus kesästä aivan IHANALTA :). 
Leonan 1v. syntymäpäivät osuu tänä vuonna Juhannusaatolle, mutta juhlitaan niitä kunnolla Heinäkuussa. Heinäkuussa lomaillaan kuukausi niin on aikaa leipoa ja järkätä juhlia <3.

Tämmöistä tänne :).

Kunhan nyt ei enää lunta tulisi, ja sää lämpenisi, pesen parvekkeen ja haen kalusteet varastosta :).




Hyvää yötä <3.






Tiina





Facebook
Instagram