maanantai 9. lokakuuta 2017

Sienisalaatti








Hyvää alkanutta viikkoa!

Mä aloitin viikon sienisalaatin tekemisellä.
En ole ikinä aikaisemmin tehnyt, ja täytyy kyllä sanoa, että tuli todella hyvää.

Eli mikäli olet sienien ystävä suosittelen tätä kokeilemaan.

Mä tein tämän nyt Suppilovahveroista, mutta yhtä hyvin käy myös Kantarellit, Mustatorvisienet ja Tatit.
Sekaisin myös jos laittaa eri sieniä niin varmasti tulee todella maukas.


Sienisalaatti

1 l sieniä
200 g Creme Fraichea, 30%
1 sipuli
tuoretta persiljaa
mustapippuria ripaus
suolaa


Putsaa sienet ja pilko ne pieniksi. Käytä pannulla sen aikaa, että nesteet ovat lähteneet.
Laita sienet jäähtymään lautaselle.
Pilko sipuli aivan pieneksi. 
Itse käytän aina Tupperwaren silppuria, jota ilman mä en voisi elää, se on vaan ihan paras :). 
Silppua persilja ihan pieneksi. Laitoin sitä silputtuna muutaman ruokalusikallisen - oman maun mukaan..
Sekoita kulhossa Creme Fraiche, sipuli, persilja ja jäähtyneet sienet. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla.


Tarjoile leivän päällä tai muun ruuan kanssa lisukkeena.


Tuosta määrästä tuli yksi purkillinen. 
Eipä sitä säilyvyyden kannalta kannata tehdäkään kerralla enempää :). 
Mä tein toisen purkin vanhemmilleni viemisiksi, koska näitä sieniä meillä on pakkasessa vielä viimevuotisiakin, heh. Jonkun on aina vaan päästävä sinne metsään ;).

Tämä sopisi varmasti myös hyvin joulupöytään!


Ihanaa viikkoa!



Tiinamaria

Style by Tiimamaria Facebookissa ja nyt myös Instassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti