keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Joulukakkuideoita (3) arkistosta










Joulun tuoksuista iltaa <3.

Joulu tuo mukanaan jouluisat herkut!

Nämä kakut (kuvat) on kaivettu vanhoista arkistoista mitä olen aikaisempinina jouluina tehnyt.

Pipareilla ja porolla koristellut kakut ovat Jouluinen juustokakku reseptillä tehdyt ja kakku jossa on glögikiille on Valkosuklaajuustokakku reseptillä tehty.

(Kuten kuvista huomaa olen noiden tekemisessä käyttänyt leivinpaperia kakkuvuuan reunassa. MITÄ EN ENÄÄ IKINÄ TÄNÄ PÄIVÄNÄ TEE :D).

Eli mä en nykyään käytä mitään reunalla ja käyn veitsen terällä reunan läpi ennen vuuan avaamista. Sillä saan aivan sileät reunat!

Tässä reseptit kumpaankin kakkuun :).



Valkosuklaajuustokakku

Pohja
200g piparkakkuja (tai digestivejä)
100g voita


Valkosuklaamousse

200g tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
130g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua


Kiille 

2 dl glögiä
1 liivatelehti


Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ja painele irtopohjavuokaan jonka pohjalla on leivinpaperi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Jätä liivateliemi hetkeksi jäähtymään. Sekoita vaniljasokeri tuorejuuston sekaan. Lisää valkosuklaa tuorejuustoseoksen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää liivateliemi samalla tekniikalla. Kääntele varovasti joukkoon kermavaahto.

Kaada valkosuklaamousse vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan.

Tee kiille seuraavasti. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Kuumenna glögi lähes kiehuvaksi. Sulata liivatelehti glögiin ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Kaada kiille kakun päälle ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.



Jouluinen juustokakku


Sama pohja kuin edellisessä reseptissä


Täyte

5 liivatetta
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g omena-kanelimarmelaadia
4 dl kermaa
1/2-1 dl sokeria (maun mukaan)
1 dl vaaleaa glögiä


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja omena-kanelimarmeladi. Lisää sokeri kermaan ja vatkaa kuohkeaksi. Kiehauta glögi ja lisää siihen lionneet liivatteet. Sekoita hyvin. Anna glögin hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana kokoajan sekoittaen tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä lopuksi kerma ja tuorejuustoseos kevyesti nostellen. Kaada täyte piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.



Ihanaa iltaa!



Tiinamaria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti